Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Recht op Zorg onder Vuur

28 februari | 19:00 21:00

Het kan niemand ontgaan zijn: de humanitaire crisis in Gaza die zich op dit moment voltrekt. Naast de inmiddels al meer dan 28 duizend burgerdoden, worden door de bombardementen op ziekenhuizen en ambulances ook de laatste restanten van het zorgsysteem afgebroken. Het humanitaire recht op zorg staat hierdoor onder vuur.

Op 28 februari van 19:00 tot 21:00 uur staan we daarom in collegezaal 1 stil bij de medische kant van deze oorlog.

Artsen Kamal El Mokayad en Loes de Kleijn schetsen voor ons de huidige situatie van zorgverlening onder bezetting en de acute medische crisis in Gaza. Universitair hoofddocent Jeff Handmaker zal ons meer vertellen over de internationale wetgeving die medische professionals horen te beschermen en duidt met ons hoe we ondanks deze wetten toch allen getuige zijn van deze humanitaire crisis. Onderzoeker Haya Alfarra zal met ons stilstaan bij de noodzaak van humanitaire toegang en de rol van Nederland hierin. Tot slot zal Ingrid Rollema spreken over Stichting Hope die trauma-verwerking verzorgt in Palestijnse gebieden. Ook zal ze ons handelingsperspectief bieden en uitleggen hoe wij als luisteraars kunnen bijdragen aan verandering.

Voor een ieder dus belangrijke thema’s om kennis van te nemen, maar in het bijzonder voor ons als medici (in wording). Wees erbij, woensdag 28 februari, en geniet na afloop met ons van een hapje en drankje

Erasmus MC – Onderwijscentrum – Collegezaal 1

Dr. Molewaterplein 40
Rotterdam, Zuid-Holland 3015 GD Nederland
+ Google Maps