Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Hartslag in Gaza – Van Moed tot Onverschilligheid: Een verkenning van Medische Realiteiten in Palestina en Nederland

25 juni | 19:00 21:00

Op 25 juni organiseren we de derde lezing in de reeks “hartslag in Gaza”, ditmaal deelt de gerenommeerde transculturele psychiater Glenn Helberg zijn ervaringen uit Gaza.

Tijd: 19.00-21.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)
Locatie: Rotterdam, exacte locatie volgt snel.


De zorg in Gaza staat op instorten. Meer dan 400 Palestijnse zorgwerkers zijn omgekomen als gevolg van het aanhoudende geweld en de aanvallen op zorgfaciliteiten. Ziekenhuizen in Gaza kunnen het aantal gewonden niet langer aan. Met de aanvallen op scholen, ziekenhuizen, vluchtelingenkampen en andere burgerdoelen, worden trauma’s dagelijks geboren. Toch blijven de Palestijnen strijdbaar, met ‘sumud’ (vertaald: standvastigheid) als hun kernwaarde. Dit staat in schril contrast met de stilte in de medische wereld in Europa. Hoe kan dit? Waarom heerst er in Europa een opvallende stilte in de medische wereld?
Tijdens deze lezing bespreekt psychiater Glenn Helberg de situatie in Gaza vanuit een transcultureel psychiatrisch perspectief, met speciale aandacht voor de Palestijnse standvastigheid tegenover de passiviteit en apathie binnen de Nederlandse medische wereld.

Na de lezing volgt een boeiende paneldiscussie met vier betrokken medici die zich hard maken voor de zorg in Gaza. Ze delen hun ervaringen op de werkvloer, vertellen wat hen beweegt om hun stem te laten horen en bieden inspiratie en motivatie voor eenieder die zich afvraagt: kan ik iets doen, en zo ja, hoe?
Na afloop is er gelegenheid tot napraten tijdens een borrel en ruimte voor gesprek met collega’s.
We hopen je te mogen verwelkomen op 25 juni van 19:00 tot 21:00 uur (inloop vanaf 18:30)!

Mis het niet!

Ik ben erbij!

66 Gaat
Singular: 5 Dagen tot RSVP
Laat weten of je gaat
Gratis